Cu siguranță ați văzut în multe filme americane și englezești cum se pliază ferestrele în sus. Pentru noi, astfel de ferestre verticale sunt o curiozitate și un fenomen cam nefamiliar. Dar printre americani, astfel de ferestre sunt omniprezente.

Ferestrele din plastic cu obloane verticale nu au fost inventate în Statele Unite ale Americii, ci în Anglia. În insulele britanice există vânturi foarte puternice, iar astfel de ferestre pot rezista la rafale puternice ale vântului fără a se deschide și sparge.

Acestea sunt numite de constructori “ferestre englezești cu mecanism de alunecare verticală”. În SUA, astfel de ferestre au venit împreună cu coloniștii din Anglia.

Ca orice alt tip de ferestre glisante, înălțate pe vertical, economisesc în mod semnificativ spațiul în jurul lor. Pentru a deschide o fereastră clasică, trebuie să eliberezi zona din jurul ei.

Dar la o fereastră verticală, acest lucru nu este necesar – poți pune orice vază și ghivece de flori pe pervaz. La deschiderea ferestrei, acestea nu trebuie să fie îndepărtate, cum se face, de exemplu, la ferestrele clasice.

Casă tradițională americană. Foto: Pixabay

Datorită faptului că armăturile sunt amplasate în interior, este aproape imposibil ca cineva să deschidă geamul din exterior și, prin urmare, este exclusă apariția oaspeților neinvitați în casă pe fereastră.

De asemenea, ferestrele pot fi deschise pe orice vreme – pe ploaie, pe vânt puternic, chiar și pe zăpadă. Spălarea lor este foarte ușoară, chiar și la etajele superioare.

Îți

1 Comment

  • ROSOIU MIHAELA
    Posted 13 September 2023 2:21 pm

    Buna ziua,

    Va rog sa-mi oferiti un pret pentru o fereastra verticala/tip ghilotina cu dimensiunea de L118cm si H117 cm, sticla termopan normal (NU low E).
    Va rog sa-mi dati si un termen aproximativ de livrare si daca aveti o adresa a unui showroom sau un numar de telefon pentru a va contacta.

    Cu multumiri
    ______________
    _____________

Leave a comment