Ferestrele reprezinta mai mult decat un mijloc de aerisire sau de creare a unui design in ton cu arhitectura caminului nostru. Acestea trebuie sa asigure in plus functionalitate optima, sa ofere confort si siguranta.

 

Asa cum puteti observa in ultima perioada se incurajeaza tot mai mult conceptul de „dezvoltare durabilă”, iar profilele PVC folosite la confectionarea ferestrelor termopan, va asigura o imbunatatire a calitatii vietii pe termen lung, contribuind in acelasi timp la conservarea resurselor naturale.

Avantaje ferestre termopan?

1. Ferestrele termopan sunt eficiente energetic

Ferestrele termopan confectionate cu profile PVC de calitate superioara va asigura un grad ridicat de economisire a energiei. Cum se realizeaza acest fapt?

PVC-ul este un material renumit pentru avantajul izolator iar coeficientul de izolare termica joaca un rol important in procesul de eficientizare energetica. Cu cat valoarea acestuia este mai mica, cu atat conservarea energiei termice este mai mare. In acest mod, se reduc costurile facturilor la energie.

2. Ferestrele termopan au un raport cost-beneficiu avantajos

Pe langa costurile reduse cu factura energiei, ferestrele termopan au costuri de achizitie avantajoase.  Acestea reprezinta cea mai ieftina alternativa cu cel mai mare beneficiu pe parcursul ciclului lor de viata. Va intrebati care este durata de viata a unei ferestre termopan? Ei bine, de peste 50 de ani, deoarece PVC-ul este un material rezistent la factorii de mediu, iar aspectul sau nu sufera schimbari majore in timp.

 

3. Ferestrele termopan ofera protectie fonica deosebita

Datorita faptului ca prezinta un indice ridicat de atenuare fonica, ferestrele termopan sunt ideale pentru zonele urbane aglomerate, acolo unde poluarea fonica se resimte mai mult.  Mai mult decat atat, daca va confruntati cu astfel de situatii, puteti opta pentru ferestre termopan special create pentru protectia fonica a caminului dvs.

4. Ferestrele termopan – echilibru ecologic

Ferestrele termopan oferite de ADAM Design sunt 100% reciclabile. In plus, durabilitatea si nivelul scazut al poluarii din timpul productiei profilelor PVC duc la creearea unui echilibru ecologic si contribuie semnificativ la protectia mediului.

Daca v-ati intrebat vreodata cat la suta din rezervele de gaz si petrol sunt folosite pentru incalzirea si alimentarea cu energie a cladirilor, ei bine, aproximativ 40%; in schimb, pentru fabricarea profilelor PVC este folosită o cantitate infima. 57% din profilele PVC sunt fabricate din clor, derivat din sarea comuna spre deosebire de alte materiale a caror compozitie depinde in intregime de petrol.

Luand in considerare problema incalzirii globale, PVC-ul detine avantajul de fi un  material cu o incarcatura minima de mediu din punct de vedere al emisiei de CO2  in comparație cu alte produse fabricate din metal sau sticla, de exemplu.

5. Ferestrele termopan necesita  intretinere minima

Unul dintre avantajele ferestrelor termopan il reprezinta faptul ca nu necesita intretinere speciala și cel mai important – nu creeaza un mediu de dezvoltare pentru bacterii. Totusi, ferestrele termopan, pentru a le asigura un intreg ciclu de viata, au nevoie de o oarecare mentenanta.

Mai jos, va prezentam cateva recomandari in ceea ce priveste atentia pe care trebuie sa o acordati ferestrelor termopan:

  • Cel putin odata pe an curatati orificiile pentru drenarea apei. De asemenea lubrifierea balamalelor este necesara periodic, putand astfel prelungi durata de functionare.
  • Pentru a nu absorbi umiditatea si a-si pastra etanseitatea, verificati garniturile o data pe an si folositi  o solutie adecvata pentru curatarea lor, la fiecare 6 luni.
  • Mentineti un climat sanatos, ventilati camerele de cateva ori pe zi astfel încat sa se creeze un flux de aer rece care ajuta la prevenirea aparitiei mucegaiului.
  • Indepartati petele de var sau mortar de pe profilul PVC, astfel de reziduri pot deteriora profilul.

 

S-a dovedit faptul ca functionalitatea se imbina cu esteticul iar ferestrele termopan sunt o alegere populara datorita versatilitatii oferite, a disponibilitatii in diferite forme, culori astfel incat sa permita adaptarea la fiecare stil arhitectural al locuintei.

2 Comments

Leave a comment