Șansele sunt, cel mai frecvent asociați vitralii cu lăcașuri de cult. Este o presupunere corectă – o mulțime de catedrale, moschei și temple încorporează panouri uluitoare uimitoare de sticlă colorată în design-ul lor.

Dar această caracteristică arhitecturală nu aparține doar spațiilor de cult publice. Din ce în ce mai multe vitralii își găsesc drum în case din toată țara. Iată cinci motive

Tendința își are rădăcinile în schimbul designului secolului

Arhitectul legendar Frank Lloyd Wright a fost un inovator în multe privințe, inclusiv în utilizarea sa de vitralii. El a numit creațiile sale ecrane ușoare și, în timp ce acestea au prezentat modele complexe, au prezentat și o mulțime de sticlă limpede. În una dintre construcțiile sale, Robie House, erau 175 de uși și ferestre vitrate, toate proiectate de Wright.

Deși au trecut decenii de atunci – și secole de când au fost făcute primele vitralii – procesul de împachetare a acestora rămâne același. Artizanii adaugă oxizi metalici la sticlă, apoi îl încălziți pentru a crea culori diferite. În mod clar, această perfuzie este de lungă durată, la fel ca puterea de păstrare a vitraliei în arhitectură și design.

Este atemporal

În acest scop, aceste geamuri colorate au rămas o capsă de design, deoarece nu ies niciodată la modă. Acesta este un motiv pentru care fac o revenire în designul casei – sunt o caracteristică unică captivantă, care va arăta întotdeauna la fel de uimitoare ca în ziua instalării.

Desigur, deoarece vitraliul este o caracteristică de proiectare cu putere de păstrare, nu este ieftin – vă puteți aștepta ca o fereastră de iluminare personalizată să coste în jur de 1.000 de dolari pe metru pătrat. Mulți designeri de case se vor îndrepta online să compare modele, prețuri și taxe de instalare înainte de a cumpăra. Sau, dacă sunteți gata să alegeți un nou hobby artistic, puteți crea împreună un proiect mai mic. Dar prețul pe care îl veți plăti pentru un design realizat profesional va fi unul rentabil, deoarece știți că aspectul va rămâne la modă în anii următori.

 

Este personalizabil

Un alt motiv pentru vitralii a crescut în popularitate este că se poate încadra în oriunde aveți sau ar putea instala un geam. Ca atare, nu ar trebui să considerați doar ramele ferestrelor drept potențiale case pentru vitralii noștri. Puteți deschide un panou colorat în lucarne, scări, uși, geamuri și chiar fațetele dulapurilor dvs.

Deoarece veți plăti un preț considerabil pentru a face piesa de vitraliu la comandă, vă puteți aștepta să aveți o mână și în proiectarea fiecărei ferestre. Fie că doriți un design cu fiecare culoare a curcubeului sau doriți o piesă simplă, subestimată, o puteți solicita de la artizanul din spatele proiectului. Șansele sunt, aveți deja o viziune, dar, dacă nu, asigurați-vă că pierdeți galeriile care conțin design-uri alese de alți proprietari de case. Selecțiile lor pot fi suficiente pentru a inspira propria instalație de vitralii.

Adăugă confidențialitate

Oricât de mult ne place să lăsăm lumină naturală în casa dvs. și cât mai multe beneficii pentru sănătatea dvs. mentală și fizică – nu doriți ca ferestrele să fie deschise tot timpul. Un panou clar permite trecătorilor să vadă chiar în locuința dvs., astfel încât să instalați jaluzele și să atârnați perdele pentru a personaliza cantitatea de lumină și confidențialitatea obținută.

Pe de altă parte, o vitralie vă oferă tot ce este mai bun din ambele lumi. Geamurile încă lasă să se aprindă în casa ta, iar razele soarelui îmbracă o culoare superbă pe măsură ce se vărsă prin ele. Dar culoarea și finisajul vitraliei întunecă vederea din exterior în proprietatea dvs., ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la perdele, jaluzele sau alte accesorii pentru a crea confidențialitate – și să blocați lumina.

Văzând că oferă un pic de ecran fără blocarea completă a luminii, vitraliul este o alegere excelentă pentru o baie, de asemenea, chiar și încăperi cu pudră cu geamuri minuscule. Acestea pot lăsa lumina din exterior sau pot oferi ecrane între duș și zona chiuvetei, de exemplu.

Vitralia este frumoasă

În cele din urmă – și destul de simplu – vitralii au cunoscut un impuls în popularitate, deoarece este frumos. Chiar și cea mai simplă dintre camere va avea un apel instant, interes și culoare odată cu instalarea unui singur panou. Mulți au apelat la vitralii pentru a oferi căldura pe care designul și tehnologia modernă nu o pot face. Lumina albastră care emană de la telefoanele, tabletele și televizoarele noastre nu este un concurs la strălucirea încălzitoare a vitraliei.

Dacă aveți în vedere să adăugați un pic de vitraliu proprietății dvs., nu uitați că acesta nu va fi cel mai ieftin sau cel mai rapid proiect. Dar puteți lucra unu la unu cu un producător pentru a proiecta panoul perfect cu o combinație potrivită de culori pentru a vă potrivi decorul. După instalare, casa ta va avea un pic de confidențialitate din stradă. Cel mai important, piesa pe care ai instalat-o nu este doar atemporală, ci este frumoasă – iar tu, familia și viitorii dvs. ocupanți vă veți bucura pentru anii următori.

Leave a comment