De ce trebuie să ții cont dacă ai un apartament mic

Profită cât mai mult de lumina naturală!

Dacă ai un apartament luminos ai deja un avantaj pe care probabil că nu l-ai conștientizat încă. O cameră bine luminată de o sursă de lumină naturală va părea mult mai mare decât una mai slab luminată. Renunță la draperiile din materiale opace sau în nuanțe mult prea închise și eliberează, pe cât posibil, zona din fața ferestrei de obiecte de mobilier sau obiecte de decor masive.

Optează pentru culori deschise sau pastelate!

În ceea ce privește finisajele interioare, încăperile mici au nevoie de mai multă „deschidere”. Orientează-te spre culori deschise sau pastelate, atât când alegi gresia și faianța, cât și vopseaua lavabilă cu teflon, pe care o poți găsi în nuanțele potrivite pentru orice tip de încăpere de dimensiuni reduse.

Acordă o mare importanță surselor de iluminare!

Dacă nu te numeri printre norocoșii care beneficiază de o lumină naturală bună, va trebui să depui ceva mai mult efort pentru alegerea unor corpuri de iluminat. Plasează surse de lumină atât la nivelul încăperii, cât și la nivel local (în dreptul oglinzii din baie, în dreptul biroului de lucru etc.).

Folosește suprafețele pereților și optează pentru obiecte de mobilier suspendate!

O pardoseală eliberată dă senzația de mai mult spațiu. Folosește inteligent lungimea pereților și alege corpuri de mobilier suspendate atât pentru baie și bucătărie, cât și pentru dormitor și sufragerie.

Improvizează cât mai multe spații de depozitare!

Dacă ești pasionat de amenajări interioare, poți opta pentru crearea propriilor spații de depozitare creative. În cazul în care nu vrei să investești timp sau nu te pricepi, poți opta pentru cumpărarea diferitelor rafturi, cutii sau coșulețe din magazinele specializate de amenajări interioare.

Folosește oglinzi și finisaje din sticlă!

Oglinzile își găsesc locul nu doar în baie, ci și în dormitor, în sufragerie și chiar în bucătărie. Deoarece reflectă lumina și creează iluzia de spațiu mai mare, la fel de recomandate sunt și finisajele din sticlă (pereți, rafturi sau obiecte de decor).

Leave a comment